Dobrodošli na stranice o mjestu Sali i Dugom otoku.
Ako volite more, sunce, bili ste na Dugom otoku, živite na njemu i volite ga, ovo su stranice na kojima ćete naći sve što vas zanima.
Želimo Vam ugodno pretraživanje stranica Sali-Dugi otok. Navratite opet!

stranica turističke ponude na Dugom otoku.(apartmani informacije, kontakt) kreni

Za početak, da Vas upoznam sa sadržajem stranice:

Povijest Dugog otoka (osvrt/povijest), geografska obilježja, interaktivna karta Dugog otoka, mjesta na Dugom otoku, Saljska fešta, zanimljivosti, turistička ponuda, apartmani, linkovi vezani uz Dugi otok, E-mail adrese Dugootočana, galerija slika i još puno toga........

NOVOSTI:
Tuesday, August 22nd, 2006

Naslov novosti: Kazalište 'Na sri porta'
Sali, 05/08/06 – U nastavku saljskog kulturnog ljeta nastupili su dramski amateri HKUD-a Proložac. Na pozornici složenoj na mjesnoj pjeceti 'Na sri porta' prikazali su svoju komediju 'Porta Ikić Joku'. Predstava je djelo njihove vlastite produkcije, Ivana Maršića kao scenarista i Marjana Grbavca-Mirića kao redatelja.
Urnebesna komediaj situacije u žiži svoje radnje zadire u sociološku konotaciju datog trenutka u protoku vremena. Pri tome je ovaj kazališni prikaz eksponirao mentalitetno sukobljavanje maraka zarađenih na njemačkoj 'baušteli' i partijskih škola i komiteta u tvrdoći života, siromaštvu Dalmatinske Zagore. Tom intonacijom je bio tempiran cjelokupan ritam predstave prološkoh amatera u saljskom poru. U prosječnoj igri dramskog ansambla izrazitiju glumačku osobnost je iskazala Marijana Bubalo sa svojim predočenjem nesuđene udavače Joke.

Ivo Dominis

Upisao novosti:drobeli | Pošalji Komentar

Tuesday, July 25th, 2006

Naslov novosti: Nove stranice - Saljske Užance


Za sada su u izradi ali na njima se može vidjeti program saljskih užanci za 2006. godinu.
www.saljske-uzance.net.


Upisao novosti:drobeli | 1 Komentar

Naslov novosti: Aukcija dječjih radova - Knjižnica Sali
Sali – Saljski je Porat u znaku crteža, boja i kista zanesenih malih i velikih likovnjaka na likovnoj radionici u saljskoj knjižnici. Bilo je akvarela, pastela, tempera, olovke … na papiru, stiroporu, glinamolu, staklu, kamenu. Mentorica saljskih crtača je bila prof. Ana Lučić Basioli, odgajateljica u ovdašnjem vrtiću. Najbolji radovi su nagrađeni simboličnim nagradama a ostali su ponuđeni na otkup pri finalnoj aukciji. Sredstva prikupljena u ovoj akciji bit će namjenski utrošena na nabavku novog mikroskopa za saljsku osnovnu školu.

Za Sali-Dugiotok.com, Ivo Dominis

Upisao novosti:drobeli | Pošalji Komentar

Naslov novosti: Dan općine
Sali – Općina Sali obilježila je prvi puta ove godine ustanovljeni dan općine. Prigodni program počeo je polaganjem vijenaca na grobove dugootočkih branitelja , Danijela Grbina i Ivana Klarina. Potom se u Božavi prišlo otvaranju obnovljene mjesne ambulante. Program je nastavljen svečanom sjednicom općinskog vijeća i misom u Salima. Općina postoji od vremena Napoleonove francuske uprave u Dalmaciji, nanovo je zaživjela u vrijeme pok. Marija Marasa, 1993, koji je ovom prilikom posmrtno proglašen počasnim građaninom.

Za Sali-Dugiotok.com, Ivo Dominis

Upisao novosti:drobeli | Pošalji Komentar

Naslov novosti: Obnovljeno košarkaško igralište u Zaglavu
Zaglav – Sportski entuzijasti i mještani Zaglava dovršili su obnovu i hvalevrijedan posao na obnovi košarkaškog igrališta. Objekt je svečano otvoren 08/07/06. Svečanosti su nazočili dužnosnici HOO-a, predvođeni predsjednikom, Zlatkom Mateša. Inicijativa za rekonstrukciju ovog terena je potekla prije godinu dana zahvaljujući nacionalnom projektu ‘Tisuću koševa Hrvatsku’, kojeg su pokrenuli košarkaški reprezentativci, Franjo Arapović, Stojko Vranković i Danira Nakić.

Za Sali-Dugiotok.com, Ivo Dominis

Upisao novosti:drobeli | Pošalji Komentar

Naslov novosti: Službene stranice turističke zajednice SALI

Ovog proljeće osvanule su web stranice turističke zajednice Sali. Atraktivnog su designea i s jako puno kvalitetnog sadržaja. Obavezno pogledati .... www.dugiotok.hr.


Upisao novosti:drobeli | Pošalji Komentar

Tuesday, February 14th, 2006

Naslov novosti: Galerija slika
Galerija slika stranice neće raditi neko vrijeme, server na kojem se nalazi je u remontu.

Dado

Upisao novosti:drobeli | Pošalji Komentar

Wednesday, September 21st, 2005

Naslov novosti: Gordogan
SALI – 'Gordogan' je proširio svoju svemoćnu vlast i do dugootočkih obala doplovivši nedavno do njih. Rezime je to gostovanja zadarskog teatra Verrdi u Salima, gdje je i ovdašnjoj publici uprizorio svoju najnoviju predstavu nastalu po dragocjenom predlošku (tekstualnom) za svakog dramskog umjetnika. Radi se o kultnom djelu Radovana Ivšića 'Gordogan – odlomci', u kojem se ovaj čarobnjak riječi bavi svevremenskom temom manipulacije vlasti nad ljudima, odnosno pokušajem bavljenja istih njome.

Intrigantni prodori ka ovozemnim visinama moćnika, te prizemna lukavstva preživljavanja njihovih podređenih, uz poetiku duhovnih užitaka koji ih krijepe na tom putu – sažetak je scenskog efekta koji je oplemenio vizualna osjetila saljske publike te kasnoljetne večeri na eksterijernom prosceniju prostrtom na saljskom polju. Njegovom izvrsnom dopunom su se pokazale prirodne kulise tisućljetng maslinika koji je na najbolji način kompletirao scenografsku opremu ovog komada. Čak je i akustika ove vrtače poslužila prirodnom nijansiranju glasovnog medija sudionika uprizorenja pri boljem predočenju scenske radnje auditoriju.

Standardnom glumačkom postavu predstave je odlično parirao i Ante Mihić, ravnatelj ovdašnje knjižnice, koji je 'al improviso' uskočio umjesto jednog spriječenog glumca u epizodnoj roli, potvrdivši time svoj nekadašnji renome dramskog amatera.

'Verdijevci' su i u Salima opravdali uvrštenje Ivšićevog 'Gordogana' u svoj repertoar, doživjevši i ovdje solidnu prijemćivost svoga scenskog izraza i još bolju posjećenost.

Ovo uprizorenje na eksterijernom lokalitetu među drevnim maslinama je s izuzetnom pozornošću u jednom dahu odgledalo više od 200 posjetilaca među kojima je bila zamjetna skupina djece i mladih.

Ivo Dominis

Upisao novosti:drobeli | 3 Komentara

Stare novosi možete pogledati kliknuvsi na komentare na gornjim novostima(desno sa strane je arhiva).
Želite li dodavati novosti na stranici, pošaljite na svoje podatke(Ime, mail) a mi ćemo vam poslati potrebne podatke i upute za dodavanje novosti(na mail).

Još starije novosti pogledajte ovdje.

 


Posjetitelja:
Danas:
Online:
 
Pogledajte našu ponudu smještaja.
Sali-Dugi otok (Croatia)